fbpx

Tilstand

Velkommen til trinn 8 som handler om tilstanden din.

Sinnet ditt kan være i enn god tilstand eller en dårlig tilstand. Du kan være glad og du kan være sur. Kroppen har også en tilstand – du kan kjenne deg energisk – kroppen kjennes lett, det er lett å bevege beina men andre ganger kan de kjennes som bly. 

Bilde med tekst

Humøret, formen, overskuddet avslører din tilstand som styres fra følelsene, behovene, forventningene og sannhetene dine.

Er du i godt humør og kjenner at formen er bra vet du at du er i en god tilstand følelsesmessig. Er du morgengretten er tilstanden negativ. Det er når du er i en god tilstand det er lett å skape positive forandringer, men du er avhengig av at du ikke har frykt i underbevisstheten din.

Frykt i underbevisstheten er årsaken til tilstanden din. Frykten i underbevisstheten er noe som er programmert i hjernen gjennom historien din og erfaringene dine.

Utfordringen med tilstanden er, at det kan være vanskelig å vite hvilken tilstand du er i, fordi du ikke er trent i å se og forstå din tilstand. Du ser det om det flyter lett til deg, eller om du har mye motstand.

Er tilstanden din god tiltrekker du deg lettere til deg muligheter og dagen oppleves bedre.

Verre er det når humøret er dårlig og formen ikke på topp. Når det er tungt å gjøre de oppgavene som kreves. Tar du deg en gåtur kan beinene føles tunge.

Det er mange ting som spiller inn på tilstanden. Søvn og livsstil er viktig. Tilstanden din varierer uansett hvor mye du sover og hvor
dårlig livsstilen din er.

Tilstanden styres ut fra hvordan du har det. Når du er i en god tilstand reduseres smerte og ubehag og det motsatte skjer når du er i en dårlig tilstand.

Du kan styre din egen tilstand. Har du det bra og tar vare på deg selv, har overskudd og har gjort det som er bra for deg, er tilstanden bedre.
Tar du hensyn til alle andre først og glemmer deg selv , gjør alt du bør, skal og må , antar jeg at du opplever hverdagen mer slitsom. Tilstanden blir tyngre de dagene du strekker deg lengre enn du har kapasitet til.
Tilstanden er skapende derfor er det viktig å være den bevisst. Den styrer hvordan du opplever din hverdagskvalitet.
Hvor er din hverdagskvalitet til enhver tid?

Legg merke til når det flyter det lett for deg, og når du opplever mer motstand.

A Negativ følelse

B Nøytral

C Positiv følelse

Tren fokuset ditt. Legg merke til når du er:
I en negative følelser – A,
er nøytral- B eller
i en positiv følelse-C.

BLOMSTEN:

Hva kan du gjøre når du kjenner at tilstanden er negativ?

Skriv «tilstand» i midten på blomsten og i bladene – situatsjonene som du føler deg fastlåst i og ikke kommer videre.

 

1. Legg merke til hvordan humøret ditt er.

2. Ha fokus, hva tenker du på, hva sier du til deg selv.
3. Er fokuset negativt, finn den negative følelsen og bruk StoppStressøvelsen.
4. Hvis du er i følelsen av å ikke strekke til. Bruk StoppStressøvelsen på behovet – være bra nok i situasjonen du ikke strekker til i.
5. Bruk StoppStressøvelsen en gang til, å kjenn på redselen for at du skal være bra nok frem i tid.
6 Finn ut hva du trenger akkurat nå, hvile, trene, ta deg tid til det som er viktig for deg. Vær god mot deg selv og ta hensyn til deg akkurat nå.

Lever du mye i tidspress, er litt tid bedre enn ingen pause. Finn en måte å hente deg inn på.

Eksempel:
Husk på at gjør du alltid noe for andre er det viktig at du også gjør noe som er bra for deg.

Notatblokk:
Skriv ned om du har en situasjon du står fast i.
Har du en negativ opplevelse som skjer gang på gang, skriv ned hvordan det påvirker deg.
Er det noe du tar opp , blir ikke hørt, skjer ingenting, skriv ned hva det gjør med deg.

Er det noe du opplever som vanskelig å ikke klare få en forandring på? Skriv ned det du opplever som vanskelig. Står du i en situasjon du ikke mestrer kommer ikke videre, skriv ned situasjonen som holder deg tilbake og hvorfor. Opplever du situasjoner hvor du føler håpløshet, fordi du ikke har oversikt. Skriv ned hva du ikke har oversikt over.

Dette er noe av det som kan holde deg i en fastlåst tilstand. Skriv ned hvor du står fast å ikke kommer deg videre. Bruk StoppStressøvelsen på det som holder deg tilbake.
Søk råd, hvis du ikke klarer å komme ut av den fastlåste opplevelsen.

Huskeliste Tilstand

Når du er i en negativ tilstand, har du ikke oversikt, mestring og ser ikke muligheter. Alt kan oppleves håpløst og du kan ha lyst å gi opp.

Bruk StoppStressøvelsen og kjenn på den følelsen som holder deg fastlåst.

Målet for trinn 8:

Tren deg på å ha fokus på sinnets tilstand og kroppens tilstand. Bruk StoppStressøvelsen på det som holder deg fastlåst. Etter at du brukt StoppStressøvelsen bruk slappavøvelsen for å spenne ned muskulaturen i kroppen. NB! Når du har gått i en negativ tilstand under en lang tid trenger du søvn og overskudd for å komme deg ut ur tilstanden som har pågått over tid.

Lykke til med din mentale trening. Tren deg på å lytt til hva som er bra for deg, da blir det lettere å ta vare på deg selv. Husk på at ingen har glede av deg om ikke du har overskudd og kapasitet.